Zvezdnik nekdanjemu klubu finančno priskočil na pomoč

Foto: Profimedia Standard Liege
Zvezdnik posodil denar nekdanjemu klubu.
Oglej si celoten članek

Belgijski nogometni reprezentant Marouane Fellaini je belgijskemu prvoligašu Standardu iz Liegea, kjer je začel svojo športno pot, posodil tri milijone evrov kot pomoč za preživetje kluba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Standard ga je za pomoč zaprosil, ker je zaradi pandemije novega koronavirusa prišel v finančne težave. Grozi mu dokončna izguba poklicne licence, saj je belgijska nogometna zveza v začetku meseca odkrila, da ni plačal premij igralcem.

Fellaini, ki se je uveljavil v angleški premier ligi v Evertonu in Manchester Unitedu ter od lani igra na Kitajskem za Shandong Luneng, se je pri pomoči Standardu pridruži nekdanjemu soigralcu v tem belgijskem klubu Axelu Witselu ter skupini investitorjev, da bi kupili klubski stadion in ga jim nato oddajali.

Foto: EPA marouane fellaini

Witsel, igralec Borussie Dortmunda, naj bi po navedbah nekaterih belgijskih medijev že vložil 1,5 milijona evrov, po drugih pa naj bi bil že 45 odstotni lastnik stadiona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.