Zvezdnik za las ubežal smrti, izgubil mesto v Formuli 1, a že našel nov izziv!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Grosjean se seli v serijo Indy.
Oglej si celoten članek

Francoski dirkač Romain Grosjean se iz formule ena seli v ameriško serijo Indy. Ob tem je dodal, da zaradi varnosti in neizkušenosti ne bo tekmoval na ovalih, ampak samo na dirkališčih in cestnih dirkah.

Štiriintridesetletni Grosjean (34) je konec lanske sezone ostal brez pogodbe pri ekipi Haas F1, zato je prestopil k moštvu Dale Coyne Racing.

Grosjean je zadnjo dirko v formule ena vozil konec novembra lani v Bahrajnu, ko je iz hude nesreče izšel praktično brez težjih poškodb.

Foto: Epa Romain Grosjean VN Bahrajna

"V Bahrajnu sem za trenutek pomislil, da bom umrl. Glede na to, da sem oče treh otrok, moram biti bolj pazljiv pri svojih naslednjih odločitvah. Zato ne bom vozil štiri najnevarnejše dirke v seriji Indy," je dejal Grosjean v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP.

Sezona IndyCar se bo predvidoma začela 18. aprila z veliko nagrado Alabame na stezi Barber Motorsports v Birminghamu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.