Zvezdnik zaradi poškodbe končal kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji olimpijski in svetovni prvak ter zmagovalec lige NHL zaključil športno pot.
Oglej si celoten članek

Švedski hokejski zvezdnik Henrik Zetterberg je zaradi poškodbe hrbta sklenil športno pot. Sedemintridesetletni zvezdnik Detroit Red Wings je novico potrdil v petek po lokalnem času, poročajo agencije.

"Seveda je slovo zelo čustveno, saj sem tukaj 15 let. Vedel sem, da se bližajo zadnja leta moje kariere, a želel sem si, da bi lahko igral še nekaj časa," je ob najavi slovesa dejal hokejist, ki je leta 2008 z Detroitom osvojil tudi Stanleyjev pokal.

NHL Vrača se legenda in igral bo s Kopitarjem

Zetterberg je v ligi NHL zaigral na 1082 tekmah, na katerih je v statistiko vpisal 337 golov in 623 podaj. S skupni 960 točkami je bil med aktivnimi igralci na skupno devetem mestu, na večni lestvici zgodovine NHL pa je 94. 

Z reprezentanco Švedske se je v Torinu leta 2006 veselil naslova olimpijskih prvakov, maja istega leta pa tudi naslova najboljših na svetu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.