Zvezdnik znorel nad Čeferinom in kompanijo zaradi regularnosti Eura 2020

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Belgijski nogometni zvezdnik smatra, da je UEFA ubila vso nogometno romantiko.
Oglej si celoten članek

Belgijski nogometni čarovnik Kevin De Bruyne, ki je s svojimi odličnimi nastopi popeljal reprezentanco na prihajajoče Evropsko prvenstvo, je močno udaril po čelnikih Uefe.

"Tokratni žreb za Evropsko prvenstvo je navadna sramota. Za mene je to neko lažno prvenstvo. Nogomet čedalje bolj postaja biznis in zgolj biznis," je bil besen De Bruyne, ki pogreša stare romantične nogometne čase.

Belgija namreč že pred začetkom samega žreba pozna dva od treh nasprotnikov v svoji skupini. Igrala bo proti domačinom Rusom ter Dancem.

Ker gre za reprezentanci iz druge , oziroma tretje kakovostne skupine, so jim Belgijo dodelili, kot edino možno reprezentanco iz prve kakovostne skupine, ker to niso mogle biti Italija, Anglija, Nemčija in Španija, saj so te reprezentance prav tako organizatorji prvenstva ter morajo igrati na domačih tleh, prav tako pa to ne more Ukrajina, saj Uefa zaradi političnih razlogov noče medsebojne tekme med Ukrajino in Rusijo. Izmed prvokategornic tako ostane le še Belgija, žreb pa bo določil zgolj to, ali se jim v skupini pridruži še Wales, ali Finska, iz zadnje kakovostne skupine.

Žreb za Evropsko prvenstvo bo sicer na sporedu 30. novembra v Bukarešti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.