Zvezdniški status Primoža Rogliča

Foto: Twitter Primož Roglič
Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je razkrila karte za bližnjo dirko po Španiji, na kateri ima, kot pravi, zelo visoke ambicije.
Oglej si celoten članek

Kapetan moštva na Vuelti bo slovenski zvezdnik Primož Roglič, ki mu bosta v lovu na skupno zmago pomagala tudi Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett, so sporočili iz tabora nizozemske ekipe.

Roglič se je posvetil specifičnim višinskim pripravam za Vuelto, potem ko so se v moštvu odločili, da preskoči Tour de France.

Foto: Epa Primož Roglič

Kruijswijk je lansko špansko pentljo končal na četrtem mestu, nedavno končani Tour pa na tretjem mestu, medtem pa ima Bennett že uvrstitvi v "top 10" tako na Vuelti kot na Giru.

Nizozemca Robert Gesink in Lennard Hofstede, Američana Sepp Kuss in Neilson Powless ter Nemec Tony Martin bodo podpora trojici, kapetanu Rogliču in njegovima kapetanoma "v senci".

Dirka po Španiji se bo začela v soboto, 24. avgusta, z ekipno vožnjo na čas v Torrevieji v Španiji.

Primož Roglič bo prvi adut Jumbo-Visme na Vuelti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.