Žvižgač razkril nove informacije

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Svetovna protidopinška agencija Wada je od leta 2010 dobila preko 200 elektronskih sporočil z namigi, ki so zadevali doping v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Kot je za francoski časnik L'Equipe razkril žvižgač Vitalij Stepanov, je bil prav on tisti, ki je Wado oskrboval z informacijami. Stepanov, ki s soprogo Julijo živi v neimenovanem kraju v ZDA, je bil dolga leta tisti, ki je Wado obveščal o dopinških prekrških v Rusiji, čeprav mu zdaj krovna protidopinška agencija očita, da ni dovolj sodeloval. Ruski atletiki zaradi omenjenih dopinških prekrškov grozi izključitev z letošnjih olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Kot je razkril Stepanov, je največja težava ruske atletike prav ta, da država sistematično prikriva kršitve. Nekdanji vodja moskovskega protidopinškega laboratorija Grigorij Rodšenkov je pred časom razkril zamolčane primere dopinga na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Od tedaj tudi on biva v ZDA.

"Rodšenkov mi je v pogovoru preko skypea dejal: To, kar veš o dopingu v Rusiji, je le drobec resničnega stanja," je za L'Equipe med drugim dejal Stepanov.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.