Žvižgača dobila nagrado

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite je zaposlil ruska dopinška žvižgača Vitalija Stepanova in njegovo soprogo Julijo.
Oglej si celoten članek

Vitalij in Julija Stepanov sta zdaj postala svetovalca Mednarodnega olimpijskega komiteja, pred meseci pa sta bila glavna akterja pri razkrivanju dopinškega škandala, ki je pretresel Rusijo in njihovim športnikom onemogočil nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Zakonca Stepanov se trenutno skrivata v ZDA, a predstavnik za medije pri Moku je razkril, da sta se nedavno sestala s predsednikom Moka Thomasom Bachom.

Par se je pred časom pritožil Moku, kako so ju obravnavali, potem ko so Stepanovi prepovedali nastopiti na igrah v Riu zaradi minule izrečene dopinške prepovedi. Pod novimi pogoji bo Stepanov, nekdanji visoki uradnik v ruski protidopinški agenciji, Moku svetoval v boju proti dopingu. Njegova soproga Julija, atletinja v teku na srednje proge, pa je prejela štipendijo za treniranje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.