100.000 odpuščenih v srbskem javnem sektorju

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski premier Vučić napovedal množična odpuščanja v javnem sektorju. Poudaril, da gre predvsem za strankarske kadre.
Oglej si celoten članek

Glede na včerjašnje najave srbskega premierja Aleksandra Vučića bo število zaposlenih v javnem sektorju do konca njegovega mandata nižje za 100.000 uslužbencev. Izpostavil je, da gre v prvi vrsti za ljudi, katerih položaji niso nujno potrebni in da gre predvsem za strankarske kadre.

Vučić je v skupščini Srbije včeraj predstavljal rebalans državnega proračuna; eden izmed ukrepov, s katerimi naj bi zmanjšali primanjkljaj, je znižanje plač in pokojnin.  “Potrebno je razumevanje ljudi, da nismo lopovi, da ne jemljemo zaradi sebe, pač pa zaradi delavcev in ponovnega zagona gospodarske proizvodnje,” je poudaril Vučić.

Poudaril je, da bo potrebno varčevanje na vseh nivojih, v nasprotnem primeru bo Srbija po njegovih besedah leta 2017 doživela bankrot. Po njegovih napovedih nižanjem plač in pokojnin prihodnje leto sledijo tudi nižje subvencije v kmetijstvu in gospodarstvu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • Hi5
    11:47 27. Oktober 2014.

    No, naj hitro pride še k nam. Samo ga bo hitro minilo, ko bo poslušal neumnosti sindikatov, kako vse je …

  • mph
    19:52 25. Oktober 2014.

    Ne bojo, mi bolj varčujemo povsod, smo bolj zabiti.

  • 13:38 25. Oktober 2014.

    to bi bilo potrebno tudi pri nas...še srbi nas bodo prehiteli...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.