12 Britancev načrtovalo napad

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Britanska policija je v protiteroristični akciji aretirala 12 ljudi, ki naj bi pripravljali teroristični napad v Veliki Britaniji.
Oglej si celoten članek
Več fotografij aretacije teroristov si lahko pogledate v GALERIJI.

Aretirali so pet moških iz Cardiffa, štiri iz Stoka in tri iz Londona. "Vsi so pridržani zaradi suma financiranja, priprave ali napeljevanja k terorističnemu dejanju v Veliki Britaniji," je sporočil tiskovni predstavnik policije. Osumljence, stare od 17 do 28 let, so aretirali v jutranjih urah.

Vse so aretirali na njihovih domovih ali v bližini le-teh, z izjemo enega od osumljencev, ki so ga prijeli v bližini Birminghama. Na vseh omenjenih lokacijah policija izvaja hišne preiskave.

Večina osumljencev je Britancev, manjši del pridržanih naj bi bil iz Bangladeša.

Zaradi interesa preiskave več podrobnosti policija še ni posredovala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.