12-letnica ima višji IQ kot Einstein

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
12-letna Olivia Manning na prvi pogled izgleda kot vsaka deklica, a se od njih razlikuje po višini inteligenčnega kvocienta. Njen IQ je višji od Alberta Einsteina in Stephena Hawkinga.
Oglej si celoten članek

Olivijin IQ znaša kar 162, kar je višje od Alberta Einsteina, Stephena Hawkinga in Billa Gatesa, piše Daily Mail. Ovilia je postala članica Mense (organizacije, ki združuje inteligentne posameznike). Tako visok inteligenčni količnik ima namreč samo en odstotek svetovnega prebivalstva.

V šoli pa ja postala prava zvezda. Sošolci jo pogosto prosijo naj jim pomaga pri domačih nalogah. "Rada imam izzive in rada zaposlim svoje možgane," je za Daily Mail dejala Olivia.

Dejala je še, da si že od nekdaj hitro zapomni stvari, a je, ko je izvedela rezultate kljub temu ostala brez besed.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.