13-letnik nesrečno smrt prenašal na Instagramu

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iz ZDA prihaja nova tragična novica o prenašanju usmrtitve v živo preko socialnih omrežij. Malachi Hemphill je na Instagramu live v živo poziral s pištolo v roki. Dogodek se je končal s smrtjo 13-letnika.
Oglej si celoten članek

Med prenosom v živo preko Instagrama naj bi Malachija Hemphillo eden od prijateljev, ki so ga opazovali s pištolo v roki, vprašal, zakaj nima vstavljenega nabojnika. Ko ga je vstavil, se je po nesreči izstrelil naboj.

"Nisem vedela, ali gre za streljanje ali kaj drugega. Vedela sem, da nekaj ni v redu," je povedala mati pokojnega 13-letnika, ki je s hčerko pritekla v Malachijevo sobo, a takrat je fant v mlaki krvi že ležal na tleh.

"Hči mi je zavpila, naj izključim njegov telefon," še pravi Shaniqua Stephens in dodaja, da jo bo do konca življenja preganjala slika sina, ki leži v mlaki krvi v svoji sobi.

Poskušali so mu slediti na družabnih omrežjih

Deček je umrl v bolnišnici v Atlanti. Njegovo smrt je v živo spremljalo okoli 40 otrok, ki so po tem, ko se je nesrečni dogodek zgodil, stekli proti njegovi hiši. 

Za zdaj ni znano, kjer je fant dobil pištolo, policija, ki primer še preiskuje, ne izključuje možnosti, da bi mu jo dal eden od prijateljev.

Malachijevi starši pravijo, da so poskušali spremljati njegove dejavnosti na družabnih omrežjih, a je imel deček več profilov na različnih platformah in da slednje ni enostavno. Poučeni z lastno tragedijo zdaj apelirajo vse ostale starše, da imajo svoje otroke pod nadzorom.

Če je bil to nesrečni primer, pa mladoletniki, in to zelo mladi, v ZDA preko družabnih omrežij prenašajo samomore. Tako je Nakia Venant s Floride pred kratkim posnela svojo smrt. Isti teden je vse bolj prepoznavni ameriški zvezdnik Frederick Jay Bowdy prenašal samomor na Facebooku. Nekaj tednov kasneje je 12-letna Katelyn Nicole Davis prav tako s funkcijo live (v živo) posnela svoj samomor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:34 16. April 2017.

    Nič hudega. En Američan manj bo delal zdraho po celem svetu!

  • 12:55 16. April 2017.

    Instagram je nevarna zadeva saj poneumlja in vpliva na posameznika patološko .

  • 11:21 16. April 2017.

    Ja uporabljam besedo bleki,ker se mi nigger zdi mal kruta,a je jasno zdej bavarski jodlar?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.