130 italijanskih družin zaradi obveznega cepljenja zahteva azil v Avstriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
130 staršev iz severa Italije se hoče zaradi uvedbe obveznega cepljenja, iz Italije preseliti v Avstrijo.
Oglej si celoten članek

130 italijanskih družin je sporočilo, da bodo zaprosile za azil v Avstriji, ker ne želijo cepiti svojih otrok. Obvezno cepljenje je, zaradi naraščanja števila okuženih z ošpicami, Italija razglasila konec maja. Starši otrok, ki pred vstopom v šolo ne bodo imeli potrdila, da so cepljeni proti 12 najpogostejšim nalezljivim boleznim, bodo morali plačati kazen v višini od 500 do 7.500 evrov..

Zahtevajo možnost izbire

Gre za nemško govoreče italijanske družine, ki živijo ob meji z Avstrijo.

"Ne bomo dovolili, da bodo naše otroke zastrupili. Azil ni namenjen le ljudem, ki bežijo pred vojno, ampak lahko zanj zaprosijo tudi tisti, ki so jim bile kršene pravice," so zapisali v pismu, ki so ga poslali italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli, avstrijskemu predsedniku Alexandru Van der Bellnu in pisarni Združenih narodov za človekove pravice v Ženevi.

Predstavnik staršev aktivist Reinhold Holzer, biolog, ki je v 90-ih s štirimi otroki za nekaj časa pobegnil v Avstrijo, je prepričan, da so nekatere kemikalije v cepivih nevarne. Zavzema se za možnost izbire, kot jo imajo starši v Nemčiji, Avstriji ali Švici.

Pogoj za vpis v vrtec tudi v Sloveniji?

O ukrepih za večjo precepljenost razmišljajo tudi v Sloveniji, kjer je precepljenost po ugotovitvah pristojnih, padla pod mejo, ki zagotavlja kolektivno varnost pred širjenjem okužbe.

Eden od predlog je, da bi imeli otroci, ki so cepljeni, prednost pri vpisu v vrtec. Cepljenje naj bi postalo pogoj za tiste, ki se bodo vpisovali v zdravstvene srednje šole in fakultete

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:02 13. Junij 2017.

    dober prikaz ..... zdravstvene plačance ti podatki ziher bolijo... saj odžirajo zaslužek in ozaveščajo ljudi o realnosti cepiv in cepljenja...<br …

  • 08:56 13. Junij 2017.

    moj otrok ne bo nikogar zastrupu in tudi oni njega ne ... če se ne motim sem omenu učitelja na …

  • 19:10 12. Junij 2017.

    Alioness, resno? Resno? <br />Cepivo proti očalam? Kar nekaj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.