15 let zapora za novačenje džihadistov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bruseljsko višje sodišče je izreklo sodbo 42-letnemu Maročanu Khalidu Zerkaniju. Za novačenje borcev za vojno v Siriji in teroristične napade po Evropi bo 15 let preživel v zaporu.
Oglej si celoten članek

Khalida Zerkanija je prvostopenjsko sodišče v Bruslju že lansko leto obsodilo na 12 let zapora zaradi novačenja džihadistov; na odločitev se je pritožil, a višje sodišče mu je kazen še zvišalo in mu prisodilo najvišjo možno kazen za njegove zločine, torej 15 let zapora, poročajo belgijski mediji.

Sodišče je ob izreku sodbe med drugim izpostavilo, da so ga mladi ljudje, ki jih je uspel prepričati, da odpotujejo na bojišča Sirije imenovali Božiček, ker jim je dal denar za pot v Sirijo. Aktiven je bil v bruseljski četrti Molenbeek, vse obtožbe na sojenju pa je gladko zavrnil.

Skupino, v kateri je sodeloval, so sestavljali tudi Chakib Akrouh, ki se je 13. novembra lani razstrelil v Parizu, pa tudi Abdelahmid Abbaoud, za katerega preiskovalci menijo, da je eden od organizatorjev pariških napadov.

Na odločitev prvostopenjskega sodišča so se skupaj z Zerkanijem pritožile tudi tri ženske, pripadnice skupine. Fatima Aberkan je ravno tako obsojena na 15 let zapora; vso svojo družino je uspela prepričati, da se pridruži džihadu, enega izmed njenih sinov so ubili v Siriji. Njena sestra Naima Aberkan je obsojena na štiri leta zapora, Maria Rita Grillo, ki je odpotovala in se nato vrnila iz Sirije pa na pet let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:20 15. April 2016.

    ja treba overit zadevo, dva v srce in dva v glavo

  • 18:02 15. April 2016.

    bolje dva ziher je ziher

  • 11:03 15. April 2016.

    Ma kakšnih 15 let, šus v glavo in konec.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.