15-letnica nad mamo, ker ji ta ni omogočila dostopa do interneta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hrvaški mediji poročajo o sila nenavadnem incidentu, ki se je zgodil v Slavoniji. Opita 15-letnica se je znesla nad svojo mamo, ker ji ta ni želela omogočiti dostopa do interneta. Pristala je na sodišču, kjer so ji izrekli "le" ukor.
Oglej si celoten članek

15-letnica je pristala na sodišču, ker je okoli 3. ure zjutraj junija letos prebudila mamo in jo fizično napadla, ker ji ta ni želela vključiti interneta. Kot je razvidno iz sodbe sodišča, je poleti med 2.45 in 3.00 zjutraj 15-letnica v stanovanju napadla lastno mamo. "Do mame se je vedla nasilno, nad njo je izvajala psihično in fizično nasilje," ugotavlja hrvaški Index.

Mama 15-letnice je doživela nekaj, česar si ne bi želel noben starš. Najstnica je namreč domov prišla v opitem stanju, kot je zatrdila mama, je, potem ko se je že preoblekla, prišla v spalnico mame, ki je v tem času spala. Prebudila jo je, ker je želela, da ji mama sredi noči vklopi internet, da bi mladoletnica lahko koristila mobilni telefon in družbena omrežja.

Ko je mama hčerki dejala, da naj gre spat, ker je že pozno, je najstnica proti njej uperila naslednje težke besede: "K***a ena, je*** ti mrtvo mamo." Ko je mama iz ležečega položaja sedla na posteljo, jo je 15-letnica udarila z dlanjo po obrazu. Glede na zapisano v sodbi je nato 15-letnica pograbila še kozarec z nočne omarice in mamo z njim zadela v čelo.

Ker gre za dijakinjo 1. letnika srednje šole, ki še nji bila kaznovana, je sodišče odločilo, da bo namesto kazni mladoletnici dodelilo vzgojni ukrep, in sicer ukor. Sodišče je nasilno najstnico še opozorilo, da bo v primeru ponovitve podobnega prekrška, izreklo strožjo kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:40 26. Oktober 2022.

    take stvari se rešuje doma z takšnimi in drugačnimi prijemi. vsaj včasih se jih je.

  • 13:57 26. Oktober 2022.

    Delo prepreči, da bi ljudje delali bedarije. Ukor? Močno dvomim.

  • 13:30 26. Oktober 2022.

    Kakšen mesec v popravnem domu ji ne bi škodoval, potem bi pa videli, ali jo je spametovalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.