15-letnico zamenjal za 13-letnico

Foto: Žurnal24 Deklica kot nevesta. (Foto: EPA)
Društvo za pravice žensk v Nigeriji zahteva preiskavo zoper 49-letnega senatorja, ki naj bi se poročil s 13-letno deklico.
Oglej si celoten članek

Deklico naj bi 49-letni nigerijski senator Ahmad Sani Yerima kupil v Egiptu od njene družine. Društvo za zaščito pravic žensk v Nigeriji zato zahteva preiskavo, če bo ta uvedena, še ni znano.

"Če se moški poroči s tako mlado deklico, je to zato, ker je lahko zamenljivo blago. Ko bo starejša, jo bo z lahkoto zamenjal za mlajšo," pravi predstavnica društva Mma Wokocha. Senator, ki po poročanju BBC ne daje izjav, naj bi bil namreč v preteklosti že poročen s 15-letno deklico, ki pa je očitno postala prestara, zato jo je zamenjal za 13-letnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.