16-letnica zarila nož v policista

Foto: Nemška policija
Foto: Nemška policija
Safia S. je 16-letna Nemka maroškega porekla, ki je obsojena na šest let zapora zaradi brutalnega napada na policista v nemškem Hannovru. Do napada je prišlo že februarja lani. V preiskavi je povedala, da je napad izvršila v imenu Islamske države, piše BBC.
Oglej si celoten članek

Najstnica je obsojena na poskus uboja ter za pridružitev in pomoč teroristični organizaciji. Tožilec je pri tem izpostavil, da je bil napad zrežiran s strani Islamske države. Sodišče je kazen izreklo tudi 20-letnemu Mohamadu Hasanu, ki je bil seznanjen z načrti Safije, a ni obvestil policije. V zaporu bo dve leti in pol.

Dekle je nekaj tednov pred napadom skušalo prebegniti v Sirijo, kar je preprečila njena mama, ki je izvedela za njen načrt. KLjub temu, da ji je hči že pobegnila iz Nemčije, je odšla za njo in jo našla v Istanbulu. Ne glede na to je očitno mlada simpatizerka Islamske države preko spleta ostala v kontaktu z džihadisti in dobila navodila za napad.

Na sojenju so med drugim kot dokazni material predstavili sporočila z njenega telefona, ki so dokazovala njeno povezanost s teroristi. Med drugim je po novembrskem napadu v Parizu leta 2015 poslala: "Naj Alah blagoslovi naše leve, ki so izvedli včerajšnji napad."

Sama je v napad krenila čez dobra dva meseca; kot prikazujejo posnetki nadzornih kamer, je stala na postaji in opazovala okolico. K njej sta pristopila dva policista, ki sta jo vprašala po dokumentih. V tem trenutku je pokazala nož in ga zarila v vrat enega izmed policistov. Na sodišču se je opravičila za svoje dejanje. Policist je njen napad preživel.

Kot največjo težavo v celi zgodbi nemški mediji izpostavljajo dejstvo, da je njena mama ves čas opozarjala oblasti na težave svoje hčerke. Med drugim je povedala, da se je njena 16-letna hči radikalizirala. Očitno je nihče ni jemal resno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 30

  • 17:20 1. Februar 2017.

    Vehabist en sedaj si pa dobil minus in to velik, ker pišeš 100 komentarjev in si butthurt kot liberalc iz …

  • 20:07 31. Januar 2017.

    Ti bom že zaprl smrdljiv gobec, vlačuga farovška!

  • 20:06 31. Januar 2017.

    Kurba katolibanska, dobro da se predstavljaš s svojim imenom, ker se ti lahko tudi kaj neprimernega zgodi! Le pazi se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.