17 let za umor učitelja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kosovski državljan Alban Thaci se je danes soočil s kaznijo za umor bohinjskega učitelja. Kranjsko okrožno sodišče mu je naložilo 17 let zaporne kazni. Sodnica Marjeta Dvornik je sledila navedbi tožilstva, da je šlo za umor iz koristoljubja, a je izrekla precej nižjo kazen od predlaganih 25 let.
Oglej si celoten članek

Alban Thaci je priznal, da je 2. novembra 2014 vstopil v hišo 58-letnega Pavla Zupana v Nomenju v občini Bohinj, da bi mu ukradel denar. Kot je dejal, so ga k temu nagovorili trije makedonski Albanci. Ti so pri Zupanu opravljali gradbena dela in izvedeli, da naj bi v hiši hranil 100.000 evrov.

Ob vstopu v hišo je Thaci Zupana s kleščami in gasilsko sekirico najmanj devetkrat udaril po glavi in mu zadal take poškodbe, da je čez nekaj ur umrl. Thaci je našel le manjšo količino denarja, po dokazih tožilstva okrog 500 evrov, glede na pričanja pa 1000 evrov. Od tega je Thaci prejel le 80 evrov in nato pobegnil v tujino. Policisti so ga z zvijačo zvabili nazaj in prijeli februarja letos.

Predpisana kazen za umor je najmanj 15 let zapora, pri izreku kazni pa je sodnica upoštevala tudi, da obsojeni ni bil pobudnik izvršitve dejanja in da je bil do sedaj nekaznovan. Zato mu je izrekla 17-letno zaporno kazen, kar je celo manj od ponudbe tožilstva Thaciju v primeru priznanja, ki je bila sprva 20, nato pa 18 let zapora.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:28 26. Oktober 2016.

    Na koncu 17 manjka še ena 0.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.