17-letni fant priznal odgovornost za umore

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrijski policiji se je v ponedeljek predal 17-letni Dunajčan, ki je priznal, da je poleti na Dunaju z nožem napadal speče brezdomce in dva ubil.
Oglej si celoten članek

Fant, ki je po večmesečni policijski iskalni akciji na policijo prišel v spremstvu svojega odvetnika, trdi, da so mu umore naročili glasovi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Policija je zasegla tudi domnevno orožje, s katerim naj bi najstnik moril. Kot je pojasnil njegov odvetnik, je fant kuhinjski nož s 15-centimetrskim rezilom skril v kavč.

V avstrijski prestolnici so 12. julija na klopi v parku našli mrtvega 56-letnega brezdomca z vbodnimi ranami. Deset dni zatem je v drugem parku na Dunaju storilec zabodel 51-letno brezdomko, ki je bila huje ranjena, a je preživela. 9. avgusta pa je zabodel spečega 55-letnega brezdomca, ki je zaradi hudih poškodb umrl.

Na mestu tretjega zločina je serijskega morilca posnela kamera. Avstrijska policija je posnetke objavila oktobra in za koristne informacije o storilcu razpisala 10.000 evrov nagrade.

Dejstvo, da se je prostovoljno predal, je po poročanju agencije APA verjetno posledica velikega pritiska zaradi večmesečne policijske akcije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.