17-letnik mrtev, ker mu niso smeli pomagati

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Londonski policisti so mimoidočim prepovedali, da bi pomagali 17-letniku, ki se je utapljal.
Oglej si celoten članek

Jack Susianta je med begom pred policisti skočil v kanal Lee Navigation Canal. Gre za ozko reko, globoko le dva metra. Čeprav je 17-letnik veljal za dobrega plavalca, se je začel utapljati. Policisti, ki so ga lovili, mu niso priskočili na pomoč. Še več. Mimoidočim, ki so bili fantu pripravljeni pomagati, so to prepovedali. Očividci svoje jeze menda niso skrivali, policisti pa so se branili, da bi bilo reševanje prenevarno, čeprav na tistem delu reke ni močnih tokov.

Reševalci so truplo mladega fanta iz reke potegnili 90 minut pozneje. Žrtvina družina z mediji ni želela razpravljati o tem, zakaj je 17-letnika, ki je bil odličnjak, lovila policija. Povedali so le, da je imel psihološko krizo in da so en dan ped tragedijo poklicali policijo, ker ga ni bilo domov. Policija ga je našla in ga vrnila k staršem. Kaj se je nato zgodilo, ni znano.

Obnašanje policistov so prijavili posebni komisiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:14 9. Avgust 2015.

    Kje pa bi jih tožil ? V slo bi se prvo ustanivo parlementarni KOMISIJO, ki bi mogoče čez dva mandata …

  • 18:58 8. Avgust 2015.

    Policiji ne moreš nič,so zaščiteni,ko kočevski medvedi

  • To je res bolano... da imajo utapljajočega 17 letnega mulca za tako nevarnega ? Naravnost bizarno. Očitno so na vsak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.