18. obletnica združitve obeh Nemčij

Foto: Žurnal24 Horst Köhler je nagovoril navzoče v gledališču Theater am Hafen.
V Nemčiji slovesno obeležujejo 18. obletnico združitve nekdanjih Vzhodne in Zahodne Nemčije. Osrednja slovesnost pod geslom Nemčija – narod kulture letos poteka v Hamburgu.
Oglej si celoten članek

Osrednje slovesnosti ob obletnici združitve so davi začeli z ekumenskim bogoslužjem v Cerkvi sv. Mihaela v Hamburgu, kjer se je zbralo več kot 2000 ljudi, med njimi nemški predsednik Horst  Köhler, nemška kanclerka Angela Merkel in župan Hamburga Ole von Beust. Bogoslužju je sledila osrednja prireditev v gledališču Theater am Hafen.

"Nimamo razloga, da bi se naredili večje kot smo, vendar tudi ne manjše," je v nagovoru dejal Köhler. Ta odgovornost zahteva, "da v Evropski uniji jasno pokažemo, kaj želimo kot nemški narod, istočasno pa pokažemo pripravljenost na usklajevanje interesov s svojimi partnerji", je dodal nemški predsednik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.