211 samomorov med vojaki

Foto: Žurnal24 Pri vojakih, ki se vrnejo z bojišč, opažajo povečanje zlorabe alkohola, drog in
Število samomorov v ameriški vojski narašča. Od januarja so jih pokopali že 211, lani v vsem letu 197.
Oglej si celoten članek

140 vojakov je samomor storilo med dolžnostjo, 71 v pripravljenosti. Vojska se je na današnji javni predstavitvi številk zagovarjala, da številke še niso alarmantne in da pred koncem leta skoraj praviloma upadejo.

Samomorilnost med vojaki oboroženih sil ZDA se povečuje že četrto leto zapored. Evidenco vodijo od leta 1980. Pred nekaj leti so uvedli preventivne ukrepe za povratnike iz Iraka in Afganistana, pri katerih so se pojavljale resne psihične težave.

"Zanesljivega odgovora, zakaj je toliko samomorov, še nimamo. Preprostega odgovora niti ni, saj je čisto vsak samomor svojstven, tako kot vsak samomorilec," je povedal general Peter Chiarelli.

Poleg samomorilnosti se vojska ubada tudi z zlorabo alkohola in zdravil na recept, je na tiskovni konferenci priznal general Chiarelli. Gre zlasti za vojake, ki se vrnejo z vojnih območij.

Vojska zdaj preučuje več možnih poti za izboljšanje psihofizičnega stanja svojih vojakov.



 





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.