23-letnik oplodil 17 deklet

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Noseče najstnice ujete v hiši. Njihove otroke poskušali prodati.
Oglej si celoten članek

V jugovzhodni nigerijski državi Imo je policija iz hiše rešila 17 nosečih najstnic in 11 otrok. Policija išče žensko, ki je otroke poskušala prodati.

Najstnice so povedale, da so dobile hrano le enkrat na dan, hiše pa niso smele zapustiti. Potrdile so, da so vse zanosile s 23-letnikom, ki ga je policija že pridržala. Za te predele sveta so sicer značilne tako imenovane tovarne novorojenčkov.

Nacionalna agencija za prepoved trgovine z ljudmi (NAPTIP) je ugotovila, da njihove otroke prodajajo za ceno v višini do 6.400 ameriških dolarjev. Samske ženske, ki v Nigeriji zanosijo, so pogosto izključene iz družbe, mladoletnice pa prisiljene, da se odpovedo otrokom in se ukvarjajo s prostitucijo.

Evropska unija je že opozorila, da sta Nigerija in Kitajska med največjima viroma trgovine z ljudmi, ki jih pretihotapijo v Evropo, kjer so najpogosteje prisiljeni v prostitucijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    22:41 12. Maj 2013.

    Morda bi si malo razširil obzorja, tudi ti in vsi mi izviramo iz Afrike.Bolj govorim zato, če misliš, da si …

  • 15:56 12. Maj 2013.

    kje pa drugje kot pa v Nigeriji.Ljudožerstvo izvira iz tam jebela cesta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.