"4. januarja boste lahko lebdeli"

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Da bi lahko 4. januarja zaradi popolne konstelacije planetov nekaj časa lebdeli v zraku? Če rečejo pri Nasi, potem temu verjame veliko ljudi.
Oglej si celoten članek

Po socialnih omrežjih že od 14. decembra kroži sporočilo s Twitterja, na katerem je uradni logotip ameriške vesoljske agencije Nasa, spodaj pa pripis: "4. januar, 9:47, pacifiški standardni čas, dolgo pričakovana poravnanost planetov bo povzročilo 'gravitacijsko fluktuacijo', ki vam bo omogočila, da boste nekaj trenutkov breztežni."

Ščebet je podkrepljen še z vestjo, v kateri je podrobno razložen "jupitersko-plutov gravitacijski efekt." Pluton se bo 4. januarja ob 9:47 znašel neposredno za Jupitrom, ta redka lega pa naj bi povzročila tako močan gravitacijski učinek, da bo vplival na težnost na Zemlji: povišana bo plima, hkrati pa se bo pri ljudeh lahko pojavil občutek breztežnosti. V zraku bi bilo tako mogoče lebdeti kar pet minut, poroča Independent.

Zaman boste skakali v zrak

Čeprav je bila lansirana na spletni strani Daily Buzz Live, ki je znana po različnih fikcijskih zgodbah, je "znanstvena" vest takoj pridobivala odmev na spletu, do 26. decembra jo je tako prek Facebooka delilo že neverjetnih 1,07 milijona sledilcev. 

Na Twitterju se vesti in komentarji o pojavu objavljajo pod značko ZeroGDay.

Pri Nasi so demantirali možnost, da boste lahko za trenutek lebdeli v zraku. Kot dodajajo, je mogoče trenutno mikrogravitacijo vzpostaviti le v posebnih razmerah, denimo v letalu, ki leti v paraboličnih lokih. Če boste v nedeljo dopoldan koga videli skakati v zrak, pa se ne čuditi preveč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.