4-letnica tavala po sibirskem gozdu

Foto: Prtscr Youtube
Foto: Prtscr Youtube
Deklica je 11 dni tavala po gozdu na severu Rusije. Da so jo našli, je zaslužen kužek, ki je bil ves čas ob njej.
Oglej si celoten članek

Štiriletna Karina Chikitova je preživela slaba dva tedna v sibirski divjini, kjer mrgoli medvedov in drugih nevarnih živali. To da so jo našli, imajo reševalci za pravi čudež.

Deklica je zapustila vas Olom, v kateri živi, in odšla k očetu v sosednje naselje. Oče je odšel gasiti gozdi požar, deklica pa je očitno krenila za njim in se izgubila. Ker na izjemno redko poseljenem območju ni mobilnega signala, je dekličina mama šele po štirih dneh ugotovila, da je ni.

Rešil jo je kužek

Ves čas je imela ob sebi kužka, ki je sam našel pot nazaj k naselju. Reševalni psi so na podlagi njegove sledi lahko našli deklico, ki je ležala v visoki travi več kot šest kilometrov severno od svoje vasi.

"Prepričani smo, da je bil kužek ob njej ves ta čas, da jo je grel in branil pred živalmi," je za televizijsko postajo Zvezda dejal reševalec Afanasiy Nikolayev. 

Reševalci so jo iskali predvsem ob potokih in na jasah, v gozd pa so se zaradi velikega števila medvedov odpravili le v spremstvu posebne enote.

Reševalci so za ruske medije povedali, da je le tiho zajokala, ko so jo našli, takoj je rekla, da je lačna in žejna. Izgubila je veliko teže, sicer pa naj ne bi imela resnejših poškodb, zdaj pa okreva v bolnišnici. Da bi preživela, je jedla jagodičevje in pila vodo iz reke, piše The Telegraph.

Posnetke reševalne akcije si lahko ogledate na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:53 14. Avgust 2014.

    Naj jo vedno spremlja taka sreča.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.