40 tisoč ljudi proti ukrepom in cepljenju

Foto: EPA
Foto: EPA
Protest je minil razmeroma mirno.
Oglej si celoten članek

Na protestu proti ukrepom zaradi novega koronavirusa in cepljenju se je danes na Dunaju znova zbralo okoli 40.000 ljudi. Protest je po navedbah policije minil razmeroma mirno, nekaj oseb so pridržali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Protestniki so predvsem izražali nasprotovanje cepljenju proti covidu-19, ki bo v Avstriji s februarjem postalo obvezno. Podobni protesti so sicer na Dunaju potekali že v preteklih tednih.

Potem ko so v petek potrdili, da je z novim koronavirusom okužen tudi avstrijski kancler Karl Nehammer, so iz njegovega urada danes sporočili, da se ni okužil na smučanju, kot so poročali nekateri mediji. Okužbe naj bi se nalezel od varnostnika.

Nehammer je za okužbo izvedel na rednem testiranju, sicer pa nima simptomov. Cepljen je bil tudi s poživitvenim odmerkom.

Cepljenje To britanski strokovnjaki menijo o četrtem odmerku

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:02 9. Januar 2022.

    Od teh 40000 je polovica zabitih Slovencev in druga polovica ostalih balkancev

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.