Strašljiv pokol: 42-letni oče umoril pet otrok, ženo in taščo

Foto: EPA
Foto: EPA
Po ženini odločitvi, da se želi ločiti, je 42-letni moški vzel usodo v svoje roke. Umoril je njunih pet otrok, taščo, ženo in sodil še sebi.
Oglej si celoten članek

42-letni Michael Haight je umoril sedem članov svoje družine. Tragedija se je odvila le nekaj dni za tem, ko so mu vročili ločitvene dokumente. Iz zapisnika tamkajšnjega sodišča je razvidno, da je 40-letna Tausha Haight 21. decembra vložila potrebne dokumente za sprožitev ločitvenega postopka, njenemu možu pa so dokumente vročili 27. decembra.

Odvetnik pokojne 40-letne Taushe James Park je za AP povedal, da pokojnica ni izrazila zaskrbljenosti, da bi ji mož želel kaj storiti. Park se je s pokojno srečal sicer samo dvakrat, nazadnje v torek. Opisal jo je kot "zelo prijazno gospo".

Da bi nekaj lahko bilo narobe, so policijo opozorili po tem, ko Taushe Haight ni bilo na dogovorjen sestanek. Policisti so v sredo na domu naleteli na trupla osmih ljudi. Storilec je poleg žene ustrelil še 78-letno taščo in pet otrok, starih med 4 in 17 let.

Šef policije v Enochu je na tiskovni konferenci potrdil, da so pred nekaj leti družino obravnavali, a ni razkril, kaj je bil takrat razlog.

Sosedje in znanci so pretreseni. Družinska prijateljica Tina Brown je za lokalne medije dejala, da je bila Tausha ena najbolj prijaznih in dobrih oseb, kar jih je poznala. Župan mesta z okoli 8.000 prebivalci Jeffrey Chestnut je pretresen dejal, da "so se najmlajši otroci igrali na našem dvorišču z mojimi sinovi"

Na tragedijo sta se odzvala tudi predsednik ZDA in prva dama, Joe in Jill Biden. "Manj kot mesec dni po tem, ko smo obeležili 10 let od tragedije v Sandy Hooku, je v streljanju v Enochu umrlo pet otrok," so zapisali v Beli hiši. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:32 6. Januar 2023.

    Bidenov odziv na tragedijo je res neprecenljiv in vreden Nobelove nagrade za mir.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.