50 tisoč mrtvim še vedno izplačevali pokojnine

Foto: EPA
Foto: EPA
Za prevarami najpogosteje stojijo družinski člani pokojnih, ki bodo sedaj denar morali vrniti.
Oglej si celoten članek

V Grčiji je lani okoli 50 tisoč upokojencev od države prejemalo pokojnino, čeprav so bili že pokojni, je objavilo grško ministrstvo za delo. Država bo od tistih, ki so neupravičeno pridobili denar, tega zdaj zahtevala nazaj.

Država je s 1. januarjem zaustavila sporna izplačila, zdaj pa ugotavlja, kdo stoji za prevarami. Najpogosteje so to družinski člani pokojnikov.

Z novim sistemom nad goljufije

Marca naj bi Grčija zagnala nov elektronski nadzorni sistem, ki bo preprečil tovrstne goljufije. Sistem bo namreč povezal pokojninske sklade z registrom prebivalstva, tako da bodo izplačila ob smrti takoj zaustavljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.