549 ukradenih pištol

Foto: Žurnal24 Hrvaška televizija meni, da bo krog osumljencev v tej orožarski verigi najverjet
Hrvaška policija išče več kot 500 pištol, ki so jih ukradli iz policijskega skladišča pri Zagrebu.
Oglej si celoten članek

Po besedah tiskovnega predstavnika zagrebške policije neznance, ki so vlomili v skladišče v Soblincu pri Zagrebu, še iščejo. Ravno tako preiskava teče v smeri odkrivanja preprodajalcev, posrednikov v prodaji in tistih, ki bi orožje utegnili kupiti. Ukradeno orožje naj bi bilo vredno dobrih štiri tisoč evrov, prodano bi bilo – kot ocenjuje policija – tudi za bistveno višji znesek.

Kot poroča hrvaška televizija, imajo v tem trenutku tri osumljence, med katerimi je tudi policist, zadolžen za skladišče.

Kradel od leta 2006
Osumljenega policista so pridržali v prostorih preiskovalnega sodišča v Zagrebu, druga dva osumljenca pa so po zaslišanju spustili na svobodo. Policista sumijo, da je orožje kradel vse od leta 2006 naprej. Poskrbel naj bi tudi za preprodajo, krajo pa prikrival z lažnimi podatki na inventurnih listih.

Za zdaj so policista prijavili zaradi prevare v službi, saj za trgovino z orožjem še nimajo dovolj dokazov.

Gre za 549 pištol, ki so jih večinoma zbrali v akcijah Zbogom orožje. Po vojni so imeli namreč Hrvatje doma precej orožja; oblasti so z različnimi akcijami državljane vzpodbujale, da so to orožje predali.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.