60-letnik na vlaku z nožem hudo ranil dva potnika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na regionalnem vlaku na Predarlberškem v Avstriji je nek Nemec z nožem ranil dva potnika.
Oglej si celoten članek

Potniki so napadalca, za katerega se je izkazalo, da gre za duševno motenega moškega, hitro obvladali. Poškodovana nista v življenjski nevarnosti.

Napad je tako izvedel 60-letni nemški državljan "brez migracijskega ozadja", poroča STA19-letnika je z okoli deset centimetrov dolgim nožem zabodel v trebuh in porezal po hrbtu, 17-letnika pa po grlu. Po navedbah policije so poškodbe hude, vendar ne življenjsko nevarne. Oba poškodovana so že operirali.

Policisti uporabili solzivec

Strojevodja je o napadu že med vožnjo obvestil policijo, 60-letnika pa sta po prihodu vlaka na železniško postajo aretirala dva policista. Ker se je med postopkom upiral, sta uporabila solzivec. Pri aretaciji jima je pomagal tudi 22-letni potnik, ki si je ob tem lažje poškodoval roko.

Po navedbah načelnika policije v Predarlberškem se je 60-letnik soočal s hudimi psihičnimi težavami, kar so potrdile tudi nemške oblasti. Razlog za dejanje naj bi tako bila "duševna zaostalost" in ne kakšen drug motiv. Oblasti še preiskujejo, od kdaj in zakaj se je moški sploh zadrževal v Avstriji.

Po napadu so oblasti na vse vlake poslale varnostne sile, ki so potnike spremljale med vožnjo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:43 17. Avgust 2016.

    Ma že takoj ko preberem naslov da je nek kirurg ipd malo pomahal z nožičkom, takoj vem BREZ DA BEREM …

  • 20:16 16. Avgust 2016.

    Na Teletekstu piše: državljan-star 60 let-že prej duševno moten.. Ni V Povezavi z islamističnem, terorjem- ni sledi migrantckega terorja-- ja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.