70 tisoč Hrvatom bodo odpisali dolgove

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvaška bo odpisala 200 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Hrvaški finančni minister Slavko Linić je napovedal, da bo država okoli 70.000 Hrvatom v prihodnjem letu odpisala dolgove, starejše od leta dni. Gre za dolgove v skupni vrednosti približno milijarde in pol kun (200 milijonov evrov). Obenem bo država s posebnimi ukrepi vzpodbudila banke, da storijo podobno.

Kot je v pogovoru za Jutarnji list, objavljenem v soboto na spletni strani časnika, pojasnil minister, bodo vračila dolgov oprostili tiste državljane, ki bodo dokazali, da ne razpolagajo z zadostnim premoženjem, da bi jih lahko pokrili.

Spodbajajo tudi banke

Čeprav si vlada želi odpisa dolgov tudi za tiste državljane, ki so dolžni bankam ter komunalnim in telekomunikacijskim podjetjem, pa lahko neposredno odpiše le svoje terjatve. "To lahko storijo le banke same, a mi jim dajemo sedaj priložnost, da to storijo, tako da jim bomo za znesek odpisanega dolga zmanjšali davčno osnovo," je pojasnil Linić.

Kar se tiče bank, naj bi te šle na roko ljudem, ki nikakor ne morejo odplačevati kredita za stanovanje, v katerem dejansko živijo in je njihova edina nepremičnina. Javna in telekomunikacijska podjetja naj bi izbrisala stare dolgove, ki so nižji od 2000 kun (263 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.