85 tisoč odgovorov o nadzoru tobaka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V okviru javnega posvetovanja o prihodnji reviziji direktive o tobačnih izdelkih so v Bruslju dobili 85 tisoč odgovorov. Največ se jih nanaša na politiko nadzora tobaka.
Oglej si celoten članek

Največ odzivov so poslali posamezni državljani, predstavniki industrije, nevladne organizacije, vlade in javni organi, so sporočili iz Bruslja.

Evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov John Dalli je dejal, da bodo s pomočjo rezultatov te obsežne javne razprave lažje oblikovali ukrepe za spopadanje s škodo, ki jo povzroča tobak, in predvsem preprečili, da bi mladi začeli kaditi.

Do leta 2030 že 8 milijonov smrti

Tobak je v Evropski uniji največji povzročitelj bolezni, ki bi jih bilo sicer mogoče preprečiti, in zaradi njega v uniji vsako leto umre več kot 650 tisoč ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ocenjuje, da bo v svetu za posledicami uživanja tobaka letos umrlo skoraj šest milijonov ljudi, do leta 2030 pa bi številka lahko dosegla osem milijonov, če ne bodo sprejeti ukrepi za obrat tega skrb vzbujajočega trenda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.