90 odstotkov vuvuzel kitajskih

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Vuvuzele so postale veliki svetovni hit. Proizvajalci ne morejo zadovoljiti povpraševanja.
Oglej si celoten članek

Čeprav gre za tradicionalni afriški instrument, je to glasbilo dodatno obogatilo Kitajsko, saj je okrog 90 odstotkov vuvuzel kitajske proizvodnje. Tovarne igrač v Šanghaju te dni delajo prekomerno, da bi proizvedle dovolj trobil.

Čeprav gre za simbol južnoafriškega nogometa, je v svetu sprožil številne polemike, celo razprave o njegovi prepovedi. "Beležili smo rast proizvodnje do leta 2001, potem pa se je vse ustavilo. Med svetovnim prvenstvom v Nemčiji leta 2006 nismo uspeli prodreti na tržišče. Južna Afrika nam je vrnila proizvodnjo, spet smo uspešni,“ je povedal Wu Yijun, vodja proizvodnje. Čeprav igralcem, publiki in gledalcem doma vzbujajo občutke, kot da so sredi sršenjega gnezda, naj bi iz tovarne izšlo še 500 tisoč vuvuzel.

"Od januarja do aprila smo proizvedli 250 tisoč vuvuzel. Vsak dan smo v Afriko pošiljali polne kontejnerje. Povpraševanje je prekosilo naše kapacitete proizvodnje,“ je še povedal Wu Yijun.

Tako je možnosti za dober posel spet prevzela Kitajska. Namesto da bi afriški kontinent zaslužil od svojega lastnega simbola, se 90 odstotkov vuvuzel proizvede na Kitajskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.