92-letna Hrvatica po 60 letih prvič videla sina

Foto: printscreen croatiaweek
Foto: printscreen croatiaweek
92-letna Jela Šolić je svojega sina Danka videla prvič po 60 letih.
Oglej si celoten članek

Facebook je odgovoren še za eno čustveno družinsko srečanje. 

Jela Šolić iz Hrvatske Kostanjice je svojega sina Danka zadnjič videla pred šestdesetimi leti, ko je bil star šest let. Njen mož je zaradi političnih razlogov zapustil Jugoslavijo, s seboj pa vzel tudi Danka. 

Leta so minevala in stik med člani družine se je izgubil. Vedeli so, da je v Kanadi, a niso vedeli, kje natančno. Ko so na Facebooku odkrili skupino "So you know you're Pavlic", so prek nje našli Dankovo hčer, piše CroatiaWeek. 

Na sveti večer letos je Danko po 60 letih prek Skype-a videl svojo mater in se z njo pogovoril, julija pa namerava priti tudi na praznovanje njenega 93. rojstnega dne. 

Jelin vnuk Daniel, ki je šef filmskega centra v Sisku, namerava o tej zgodbi posneti dokumentarec. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.