Adolf Hitler je bil moj ded in tega se ne sramujem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Philippe Loret, 56-letni Francoz, trdi, da je potomec Adolfa Hitlerja. Njegov oče je bil sad poletne romance Hitlerja in njegove babice Charlotte Lobjoie leta 1917. Čeprav v njegovem stanovanju visijo slike diktatorja, pravi, da z njim ne deli filozofije, a se tudi ne sramuje svojih družinskih korenin.
Oglej si celoten članek

"Verjamem, da sem Hitlerjev vnuk," pravi francoski vodovodar Philippe Loret. Oče Jean Marie je njemu in drugim bratom nekoč med večerjo povedal, kam segajo njihove družinske korenine. "Sledila je tišina, nihče ni vedel, kaj naj reče. Nismo vedeli, kako naj se odzovemo," pojasnjuje 56-letnik.

To je bilo pred 40 leti in Loret še vedno ne ve, kaj naj stori. Do zdaj se kot potomec Adolfa Hitlerja ni nikoli izpostavljal, svojo skrivnost je zaupal le najožjim prijateljem.

In zakaj si je premislil? "Pojavili so se novi dokazi, ki potrjujejo očetovo zgodbo," odgovarja. Prejšnji mesec je sin inženirja Leonarda Wilkesa, ki je sodeloval v napadu na Normandijo, objavil očetov dnevnik. V njem je 30. septembra leta 1944 Leonard zapisal: "Danes je bil zanimiv dan. Obiskal sem hišo, kjer je Hitler bival med prejšnjo svetovno vojno, videl žensko, s katero je imel sina, in ta se zdaj bori za Francijo proti Nemčiji."

Kot še pojasnjuje Francoz, je imel diktator leta 1917 kratko poletno romanco s Charlotte Lobjoie. Imela je 16 let, Hitler 28. Kot je znano, naj bi imel Hitler le dve ljubici: Evo Braun in Geli Raubal.

Podobnost v več pogledih

Zaradi ugibanj o Hitlerjevem potomcu se že desetletja krešejo mnenja med zgodovinarji.
A testi so pokazali, da je imel Jean Marie isto krvno skupino kot Hitler in podobno pisavo. Po mamini smrti je našel tudi slike, ki naj bi ji jih naslikal Hitler. Na drugi strani pa je na slikah, ki jih je naslikal Hitler, ženska, ki je podobna Charlotte, še poroča Daily Mail.

Še najbolj šokantna pa je vizualna podrobnost s Hitlerjem – tako Jean Marie kot Philippe sta mu neverjetno podobna. Kot je še povedal domnevni Hitlerjev vnuk, je začel brati dedkovo knjigo Moj boj, a je po nekaj straneh obupal. Dodaja, da s Hitlerjem, čeprav sta v sorodu, ne deli filozofije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.