Afganistan: 18-urni spopadi terjali vsaj 33 življenj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Spopadi v prestolnici Afganistana so se 18 ur po napadu talibanov končno končali. V spopadih je umrlo vsaj 33 ljudi.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal tiskovni predstavnik policije v Kabulu, so zadnjega talibanskega strelca ubili danes zgodaj zjutraj.

Še prej pa so varnostne sile z območij, kjer je več veleposlaništev, pregnale upornike.

Po ocenah oblasti je v spopadih umrlo vsaj 32 strelcev in en policist. Več kot 30 ljudi je bilo ranjenih, mnogi med njimi so bili civilisti, še poroča BBC.

Spomnimo

Najprej so eksplozije zajele četrt Vazir Akbar Kan v središču Kabula, kjer so poslopja več mednarodnih institucij, tudi generalštab zveze Nato.

Eksplozijam je kmalu sledilo streljanje. Na nevarnost je civiliste kmalu začelo opozarjati tuljenje siren, nekaj okoliških zgradb, med njimi hotel Kabul Star, pa so sodeč po dvigajočem se dimu zajeli plameni.

Streljanje je ponehalo kake pol ure po prvi eksploziji. Napadalci so po poročanju novinarja ameriške tiskovne agencije AP s terena v različne smeri iz skrivališča v višji stavbi izstreljevali rakete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.