Afganistan: Ameriški vojak pobil do 16 civilistov

Foto: EPA
Foto: EPA
V provinci Kandahar na jugu Afganistana je neki ameriški pripadnik mednarodnih sil Isaf danes streljal na afganistanske civiliste in po prvih podatkih ubil do 16 ljudi.
Oglej si celoten članek

Zveza Nato je sporočila, da so moškega po incidentu že prijeli, podrobnosti o napadu pa za zdaj ni navedla. Nato je v sporočilu za javnost tudi izrazil obžalovanje zaradi napada in napovedal, da bo o primeru uvedel preiskavo skupaj z afganistanskimi oblastmi, poroča STA.

Koliko ljudi je bilo ubitih in ranjenih v napadu, še ni znano. V uradu guvernerja province Kandahar so za povedali, da je po njihovih podatkih izgubilo življenje med deset in 15 civilistov, po nekaterih podatkih pa jih je umrlo 16. BBC poroča o desetih smrtnih žrtvah in petih ranjencih.

Vojak naj bi pokol izvedel po tem, ko je doživel živčni zlom. Po morilskem pohodu se je predal ameriški vojski.

Med pobitimi so bili tako ženske kot otroci in moški, so sporočili plemenski voditelji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.