Afganistan in Pakistan stresel potres

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Afganistan in Pakistan je danes stresel potres z magnitudo 5,7. Umrlo je sedem ljudi, več kot 70 jih je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Žarišče potresa je bilo 25 kilometrov severozahodno od afganistanskega mesta Džalalabad blizu meje s Pakistanom, tresenje tal pa so čutili tako v Kabulu kot tudi v Islamabadu.

V provinci Nangarhar, katere glavno mesto je Džalalabad, je umrlo šest ljudi, še 75 pa jih je bilo ranjenih. 40 so nudili le prvo pomoč, preostale pa so sprejeli v bolnišnico na nadaljnje zdravljenje, je povedal tiskovni predstavnik province Ahmad Zia Abdulzaj. "Še vedno pridobivamo informacije s prizadetih območij. Med mrtvimi je tudi nekaj otrok," je še dodal.

V sosednji provinci Kunar je ena oseba umrla, ena pa je bila ranjena.

Današnji potres sledi zelo močnemu potresu z magnitudo 7,8, ki je prejšnji teden stresel Iran. Tudi takrat so se tresla tla v Pakistanu, življenje pa je izgubilo 41 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.