Afganistan: ob obisku ameriškega ministra prišlo do incidenta

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ob pristanku letala z ameriškim obrambnim ministrom v vojaškem oporišču v Afganistanu je danes prišlo do incidenta, v katerem je bil ranjen vojak sil pod poveljstvom Nata, so sporočili iz mednarodnih varnostnih sil za Afganistan (Isaf). Poudarili so še, da ne minister ne letalo nista bila v nevarnosti ter da so storilca prijeli.
Oglej si celoten članek

Na pristajalno stezo v britanskem vojaškem oporišču Camp Bastion na jugu Afganistana je ob pristanku letala z ameriškim obrambnim ministrom Leonom Panetto zapeljalo vozilo.

Tiskovni predstavnik Panette, George Little, je pojasnil, da se Afganistanec z vozilom, ki je bilo ukradeno, peljal proti pristajalni stezi, pri tem pa je zapeljal v jarek. Hotel je namreč ubežati pripadnikom Isafa, ki so ga skušali ustaviti, ob čemer je bil ranjen vojak Isafa. Vozilo je nato v jarku zagorelo. Požar so pogasili, Afganistanec pa je utrpel hujše opekline. Little je še dodal, da ni jasno, ali je bil incident povezan z obiskom Panette v oporišču.

Iz Pentagona so že sporočili, da v vozilu oziroma pri vozniku niso našli eksploziva niti orožja. Kot so pojasnili, je Afganistanec manjši kombi z veliko hitrostjo vozil po cesti, ki je vodila do pristajalne steze. Dodali so, da podatkov, ki bi dokazovali, da je šlo za napad, ni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:01 15. Marec 2012.

    gremo domov...morilci

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.