Afganistanko zaradi prešuštva ustrelili

Svet pretresa posnetek usmrtitve 22-letne Afganistanke Nadžibe. Ustrelili so jo zaradi prešuštva.
Oglej si celoten članek

Za 22-letno Afganistanko Nadžibo je bila usodna vpletenost v ljubezenski trikotnik. Poročena je bila s talibom, medtem pa se je zapletla s talibskim poveljnikom. Ker se mož in poveljnik nista mogla dogovoriti, komu bo pripadla, sta jo, da bi si rešila kožo, obtožila prešuštva, kar talibi kaznujejo s smrtjo, poroča Daily Mail.

Amaterski posnetek, ki se je pojavil v javnosti, prikazuje, kako 22-letnico večkrat ustrelijo v glavo in obraz, vaščani pa ob tem vzklikajo: "Bog je velik!"

Kdaj je posnetek nastal, ni znano. Poznavalci domnevajo, da je bil konec junija posnet v provinci Parvan, ki leži severno od prestolnice Kabul.

Posnetek je že obsodila afganistanska vlada, ki ga je označila za "nemuslimanskega in nehumanega".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:22 10. Julij 2012.

    iznajdljivi tile musliči... no, saj bi bilo verjetno enako, če bi jo skupaj posilila, še vedno bi ona dobila tretje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.