Ahmadinedžad v Venezueli

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je z obiskom Venezuele začel svojo turnejo po latinskoameriških državah. Venezuelski predsednik Hugo Chavez je sicer v času sankcij proti Iranu eden redkih Ahmadinedžadovih zaveznikov.
Oglej si celoten članek

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je v Venezueli začel turnejo po Latinski Ameriki, v okviru katere bo obiskal še Nikaragvo, Kubo in Ekvador.

Z obiskom želi Iran pokazati zahodnim državam, da ima podporo predvsem pri levičarskih predsednikih v Južni in Srednji Ameriki ter da bi lahko s pomočjo zaveznikov prebrodil čas novih sankcij proti Teheranu.

Kot piše spletni Euronews, so v ozadju napetosti med Združenimi državami Amerike in Iranom okrog napovedi možnosti iranske zapore Hormuške ožine. ZDA so v primeru uresničitve groženj Teherana proti islamski državi napovedale sankcije. Prav tako so Američani zagrozili z vsakršnimi dejanji, ki bi v primeru zaprtja dostopa do Perzijskega zaliva ožino zopet sprostila.

Napetosti med Iranom in Zahodom so najbolj intenzivne na relaciji med Teheranom in Washingtonom. Obisk iranskega predsednika v državi, ki je pod vodstvom Huga Chaveza prav tako nenaklonjena ameriški politiki, pa razgretega ozračja, ki ga že dolgo časa vznemirja tudi iranski jedrski program, ne bo pomiril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:37 9. Januar 2012.

    Sej drugam itak ne more,samo še KIM IL UN al pa Fidel mu ostaneta poleg tega venezuelskega vodenoglavca?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.