Odkrili izviren način za pomoč Ukrajincem, pomagajo tudi Slovenci

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dejanjem se pridružujejo tudi Slovenci.
Oglej si celoten članek

Airbnb je v ponedeljek ponudil brezplačno bivanje 100.000 ukrajinskim beguncem, ljudje pa si omislili tudi drug način finančne pomoči ukrajinskim sobodajalcem, saj preko spletne strani rezervirajo svoje termine in nastanitve, četudi jih ne bodo koristili. Platforma za oddajanje sob tako sprejema rezervacije v ukrajinskih mestih z namenom, da bi prebivalcem pomagali in priskrbeli potrebni denar.

Nekateri ljudje so na družbenih omrežjih podjetje že pozivali, naj opusti računanje svojih najemnih pristojbin, ki se običajno gibljejo od 3 % do 15 %, tako da bi lahko ukrajinski gostitelji prejeli celoten izkupiček.

Airbnb je v odzivu zatrdil, da se bo odpovedal pristojbinam v Ukrajini. "Cenimo velikodušnost naše skupnosti v tem kriznem trenutku. Airbnb se trenutno tudi odpoveduje vsem pristojbinam za goste in gostitelje pri vseh rezervacijah v Ukrajini," so zapisali.

Obenem je Airbnb-jev tiskovni predstavnik dejal, da je podjetje prejelo velik odziv na ponedeljkovo pobudo, saj je namensko stran za bivanje beguncev doslej obiskalo več kot 260.000 obiskovalcev.

Tovrstni pomoči so se že pridružili tudi številni Slovenci.

Airbnb je lani sprejel rezervacije za več kot 300 milijonov nočitev pri 4 milijonih gostiteljev po vsem svetu, v skupni vrednosti 42,5 milijarde evrov. Izvršni direktor in soustanovitelj Brian Chesky je dejal, da bo podjetje preučilo, ali naj ustavijo poslovanje v Rusiji. "V Rusiji nimamo večjih poslov. To ni eden naših večjih trgov. Vendar absolutno ponovno preučujemo naš odnos o tem, ali bomo poslovali v Rusiji," je povedal za CNN.

Humanitarno tudi v Sloveniji

V teh dneh številne humanitarne organizacije in posamezniki v Sloveniji in po svetu zbirajo pomoč za Ukrajino. Več informacij, kakšna pomoč je potrebna in kam jo lahko prinesete, je dosegljivih na spletni strani vlade.

Slovenska filantropija zbira obleko in obutev za pomoč beguncem iz Ukrajine, finančno pomoč pa je mogoče tudi nakazati preko preverjenih transakcijskih računov, ki so jih organizacije odprle prav za ta namen. Račune za pomoč Ukrajini so odprli na Rdečem križu, Karitasu in Unicef Sloveniji.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.