Airbus bi moral danes postaviti mejnik, a so jih sinoči prehiteli

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letalski velikan bi moral danes ob 10.00 postaviti mejnik v letalstvu s prvim preletom prek Rokavskega preliva z električnim letalom, a je Airbus s svojim letalom sinoči prehitel Hugues Duwal.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, prvi so nameravali prek Rokavskega preliva poleteti v ajdovskem podjetju Pipistrel, ki ga vodi Ivo Boscarol, a so jim v Siemensu, njihovi motorji poganjajo Pipistrelova letala, to prepovedali.

Prestižno lovoriko so želeli v svoji vitrini imeti pri Airbusu.

A jim je včeraj zvečer načrte prekrižal francoski pilot Hugues Duwal, ki je s svojim električnim letalom CRI-CRI E-Cristaline prvi preletel ožino med Francijo in Veliko Britanijo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 20:20 10. Julij 2015.

    airbus je zdaj samo drugi.airbus zdaj pa greste lahko v lov na drugo mesto če vas še pipistrel ne prehiti

  • 17:38 10. Julij 2015.

    Pipistrel je zakon

  • 15:37 10. Julij 2015.

    Haha samo je smešno kako vsi mediji pišejo o francozu, na posnetku pa je potem airbus-ev plane LOL ciganerija tud …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.