Al Kaida grozi z novimi napadi

Foto: EPA
Foto: EPA
Po razpletu drame s talci v Parizu je Al Kaida objavila videoposnetek v katerem grozi z novimi napadi.
Oglej si celoten članek

Eden od voditeljev organizacije Al Kaida Harid al Nadhari je v včerajšnjem videu Francoze opozoriil, da ne bodo varni, dokler bodo napadali muslimane, Alaha in preroka Mohameda. 

"Ustavite agresijo proti muslimanom. Dotlej ne boste varni," je v video sporočilu dejal al Nadhani, eden od pristojnih za šeriatsko pravo v Al Kaidi. "Če tega ne boste storili, pričakujte povračilni val."

Video so objavili nekaj ur po krvavem koncu dveh dram s talci. Al Kaida pa v sporočilu ni prevzela odgovornosti za napad, je pa sporočila, da je napad maščevanje za žalitve preroka Mohameda. "Nekateri sinovi Francije so bili nespoštljivi do preroka, zato je skupina vernih vojakov Alaha šla nadnje, jih naučila spoštovanja in mej svobode izražanja," je dejal al Nadhari.  "Ne bojijo se smrti, iščejo mučeništvo v imenu Alaha," je še dodal.,

Eden od bratov Kouachi, ki sta napadla sedež satiričnega časnika Charlie Hebdo je trdil, da ga je poslala Al Kaida na Arabskem polotoku oziroma njena veja v Jemnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    12:24 10. Januar 2015.

    Khm, kaj pa so ti naredili morski psi?? :-) Drugače pa je tako, kot sem napisal, s teroristi se lahko …

  • 10:11 10. Januar 2015.

    Iščejo mučeništvo ?<br />Ko te teroriste varnostni organi ubijejo, se jih ne sme pokopati.<br />Enostavno jih je potrebno pometati v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.