Al Kaida zagrozila Švedski

Foto: Žurnal24
Vodja Al Kaide v Iraku je na glavo švedskega karikaturista, ki je razburil s sliko preroka Mohameda, razpisal nagrado v višini sto tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Lars Vilks

 
Abu Omar al Baghdadi je na glavo Larsa Vilksa , Šveda, ki je narisal žaljivo karikaturo preroka Mohameda, razpisal nagrado v višino sto tisoč dolarjev, na glavo urednika časnika, ki je karikaturo objavil, pa petdeset tisoč dolarjev. Poleg tega je skrajnež zagrozil, da bo napadel večja švedska podjetja.

"Kličemo k umoru Larsa, ki si je drznil užaliti našega preroka. Tistega, ki bo tega nevernika ubil, bomo nagradili s sto tisoč dolarji. Nagrado bomo povišali na 150 tisoč dolarjev, če ga ubije kot jagnje. Vemo, kako Švede prisiliti v umik in iz njih izvleči opravičilo. Če se ne bodo pokorili, bomo uničili njihovo ekonomijo in podjetja, kot so Ericsson, Volvo, Ikea ..." je dejal al Bagdadi.

Vilks je narisal psa z Mohamedovo glavo, kar je razburilo muslimane v Iranu, Pakistanu in Afganistanu. Nad karikaturo so se prvi pritožili Iranci, ki pravijo, da so karikature prerokov prepovedane, Vilksova karikatura pa je še posebej žaljiva, saj Mohameda primerja z "nečistim" psom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.