Alex grozi Mehiškemu zalivu

Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv Foto: Žurnal24 tropska nevihta, Alex, Mehiški zaliv
Tropska nevihta Alex je v soboto zvečer po lokalnem času dosegla kopno v srednjeameriški državi Belize, je sporočil ameriški center za orkane v Miamiju.
Oglej si celoten članek

Meteorologi napovedujejo, da bo Alex danes prečkal mehiški polotok Yucatan in zvečer dosegel Mehiški zaliv.

Galerijo divjanja Alexa si oglejte v tej povezavi.
Nevihto spremljajo veter, ki dosega hitrost do 95 kilometrov na uro, ter močne padavine, pristojne pa najbolj skrbi, da bi utegnila še poslabšati razmere v Mehiškem zalivu, kjer že od aprila iz poškodovane naftne vrtine izteka nafta.

Tiskovni predstavnik centra v Miamiju je sicer po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal, da nevihta ne bi smela povzročiti dodatnih težav, saj naj ne bi dosegla severovzhodnega dela zaliva, kjer je poškodovana ploščad.

Meteorologi pa opozarjajo, da bi lahko močne padavine povzročile poplave in zemeljske plazove na Yucatanu, zato so tam oblasti že sprejele vrsto preventivnih ukrepov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.