Alžirskega predsednika zadela kap

Foto: EPA
Foto: EPA
Alžirskega predsednika Abdelaziza Boutefliko je v soboto prizadela blažja možganska kap, zaradi česar so ga prepeljali v Pariz na preiskave.
Oglej si celoten članek

Kot je danes sporočila alžirska tiskovna agencija APS, so prve preiskave pokazale, da 76-letni Bouteflika ne bo imel trajnih posledic zaradi kapi.

Direktor alžirskega nacionalnega športnega medicinskega centra, Rachid Bougherbal, je povedal, da je alžirski predsednik doživel "prehodno ishemijo", začasno blokado pretoka krvi, kar pogosto poimenujejo "mini kap".

Zatrdil je še, da zaenkrat ni razlogov za zaskrbljenost, da pa bo moral predsednik ostati na zdravniškem opazovanju še nekaj časa.

Bo kandidiral še v enem mandatu?

Bouteflika je del generacije alžirskih voditeljev še iz časa vojne za neodvisnost izpod kolonialne nadvlade Francije v letih 1954 in 1962. Velja za osrednji faktor stabilnosti v tej severnoafriški državi s 37 milijoni prebivalcev.

Že dlje časa v Alžiriji sicer ugibajo, ali se bo 76-letni Bouteflika znova potegoval za predsedniški položaj v državi. To bi bil že njegov četrti mandat. Volitve so sicer predvidene za prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.