Amazon toži tiste, ki pišejo lažne komentarje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Največja spletna trgovina na svetu toži več kot tisoč ljudi, ker so ponujali pisanje ocen izdelkov, ki jih niso kupili.
Oglej si celoten članek

Tožbe so vložili proti 1114 ocenjevalcem, ki jih obtožujejo, da so z lažnimi, zavajujočimi in neavtentičnimi ocenami izdelkov škodovali ugledu blagovne znamke Amazon. Pisanje lažnih ocen so na spletni strani fiverr.com ponujali že za pet dolarjev. 

Amazon ima seznam njihovih računov na tej spletni strani in od sodišče zahteva, da se razkrije njihova identiteta. Po poročanju Sunday Timesa gre za eno največjih pravnih bitk za razkritje spletnih identitet. 

Amazon je kupil lažne komentarje

Amazon pravi, da so izvedli obsežno preiskavo, v kateri so lažne ocene prek te spletne strani tudi kupili. Ponudniki pisanja lažnih ocen so kupcu obljubljali odlično oceno s petimi zvezdicami in pogosto dovolili, da je kar sam napisal oceno izdelka. 

Letos je Amazon že vložil tožbe zoper več spletnih strani, ki naj bi prodajale lažne ocene. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • h3o
    16:22 18. Oktober 2015.

    pravilno! amazon mora biti čist, te goljufe pa oglobiti, ko se jih dobi s prsti v majonezi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.