Američani rešili Irance pred pirati

Ameriška mornarica je rešila 13 Irancev, ki so jim somalski pirati pred več kot mesecem dni zasegli ribiško ladjo. 15 piratov se je med akcijo predalo marincem, Iranci pa so se vrnili domov - z ameriškimi vojaškimi kapami na glavah.
Oglej si celoten članek

15 piratov, domnevno iz Somalije, se je na ladji predalo premočnim silam ameriške vojaške mornarice, ki se je odzvala na zmeden klic ter s hitro akcijo osvobodila ribiče, ki so bili pred tem gospodarji ladje. Pirate so zajeli in jih zadržali na letalonosilki John S. Stennis.

Foto: Reuters Američani reševali Irance, ki so jih ogrožali pirati v Arabskem morju. Iranske ribiče so po zaključeni akciji in po tem, ko so jim priskrbeli živež in pijačo, izpustili. Prav tako so nazaj dobili svojo ladjo. Ob tem ni zanemarljiv podatek, da so se Iranci v domovino vrnili z ameriškimi bejzbolskimi kapami na glavi, seveda z označbami, ki pritičejo vojaškim mornariškim enotam ZDA.

Reševanje so izvedli prav pripadniki enot, ki si jih Iran v vodah okrog svojega območja nadzora ne želi. Ladja, ki so jo zajeli pirati in osvobodili Američani, je plula pod iransko zastavo.

V videu pa si lahko pogledate, kako je izgledalo reševanje (video je javnosti predstavil uradni Pentagon).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.