Američanka kot prevajalka delala za FBI in se poročila s teroristom Isisa

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriška televizija CNN je objavila zgodbo o 38-letni Američanki, ki je delala kot prevajalka za FBI in sodelovala v preiskavi osumljenega terorista Islamske države, v katerega se je potem zaljubila in se z njim poročila v Siriji. Po nekaj tednih je ugotovila, da ga je hudo polomila in je raje pobegnila nazaj v ZDA, kjer jo je čakal zapor.
Oglej si celoten članek

Daniela Green je bila rojena na Češkoslovaškem, nekaj let pa je preživela v Nemčiji, kjer je spoznala ameriškega vojaka, se z njim poročila in preselila v ZDA, kjer je dokončala študij in se pogodbeno zaposlila pri FBI kot lingvistka.

Leta 2014 je sodelovala v preiskavi nemškega rap glasbenika, znanega pod umetniškim imenom Desso Dog, ki se je leta 2010 spreobrnil v Islam in začel pesniti ode Osami bin Ladnu in drugim skrajnežem. Leta 2013 je prišel v Sirijo, kjer je postal propagandist Islamske države pod imenom Abu Talha al Almani. V enem od videoposnetkov drži v rokah sveže odsekano glavo, menda pa je bil zelo uspešen pri novačenju mladih skrajnežev.

Greenova je leta 2014 na skrivaj odpotovala k njemu preko Turčije in sta se poročila v Siriji, ko je bila še vedno poročena s svojim Američanom. Spoznala je napako, pobegnila v ZDA, tam vse priznala in sodelovala s preiskovalci, zaradi česar je dobila le dve leti zapora in je že na prostosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:40 2. Maj 2017.

    Podobno sranje je naredila Melanija Knaus!

  • 18:36 2. Maj 2017.

    kaj pa bi lahko ženska ameriška agentka naredila?? amerika se je usrala pred rusi in pokazala svojo resnično nemoč!! tako …

  • 13:23 2. Maj 2017.

    Morali bi ji prepovedati vrnitev !<br />Kar žanješ, to seješ..<br />Res so ene babe kure brez glave :-(

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.