Ameriški turisti umrli v Egiptu

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V nesreči avtobusa v Egiptu umrlo 8 ameriških turistov, 21 oseb ranjenih. Avtobus trčil ob parkiran tovornjak ob cesti. Vsako leto v Egiptu v prometnih nesrečah umre 8.000 ljudi.
Oglej si celoten članek

V nesreči je umrlo osem ameriških turistov, 21 ljudi je bilo ranjenih, 4 so v kritičnem stanju. Med žrtvami je šest žensk, poroča lokalna policija. Huje poškodovane so odpeljali v vojaško bolnišnico v Aswan, kjer so jim oskrbeli zlome kosti, pa poroča egiptovska tiskovna agencija Mana. Od tam so nekatere z letalom že prepeljali v bolnišnico v Kairo, kjer pogosto zdravijo turiste.

Fotografije po nesreči si lahko ogledate na tej povezavi.

Avtobus trčil ob parkiran tovornjak
Nesreča se je zgodila ob zori, ko so se potniki v konvoju treh avtobusov odpravili na 185 kilometrov dolgo potovanje iz kraja Aswan proti starodavnemu templju Abu Simbel. Med potjo je eden od avtobusov trčil v tovornjak, ki je bil zaradi okvare parkiran ob cesti.

Ob trku sta se poškodovala tudi voznik avtobusa in turistični vodič, potniki v preostalih dveh avtobusih so ostali nepoškodovani.

Cestne nesreče so v Egiptu zelo pogoste, zaradi slabih cest in ohlapnega uveljavljanja cestno-prometnih predpisov. Vsako leto v prometnih nesrečah v Egiptu umre okoli 8.000 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.